2012-01-08

film: ANGELICA BELLAS BÄSTA SKJUT

Medverkande: Angelica Bella, Sierra, Selena, Dominique och en handfull olika män.

Distributör: Bestseller


När jag först började titta på porrfilm under 90-talet hände det emellanåt att TV1000 för en kort period visades avkodat i marknadsföringssyfte. Givetvis passade jag då på att spela in filmen som gick precis efter midnatt. Exakt vad det var spelade mindre roll, för gratis porr kan man ju inte tacka nej till! Nästan tjugo år senare är det dock bara en av de där filmerna jag minns: Angelica Bellas bästa skjut! Angelica förförde mig totalt med sin sugande blick och sin i det närmaste perfekta kropp (vilken bakdel!), och under flera år höll jag henne för min favoritporrstjärna. Något som jag så småningom upptäckte att jag knappast var ensam om.

Angelica Bella ska enligt engelskspråkiga Wikipedia ursprungligen vara från Ungern, medan svenska Wikipedia hävdar att hon kom från Tjeckoslovakien. Uppgifterna om hennes födelseår skiljer sig också åt. Enligt vissa källor föddes hon 1970, enligt andra 1968. Säkert är i alla fall att hon inledde sin karriär i den tyska porrbranschen i början av 90-talet, varvid hon kallade sig Gabriella Dari. Fast snart hamnade hon istället i Italien, där hon tog sig det namn hon framförallt kommit att bli känd under och där hon kom att förbli verksam ända fram till 2004. Under en period var hon också verksam i USA, men lyckades inte slå igenom på allvar i den hårda konkurrensen där. 1993 belönades hon med en Hot D'Or som årets bästa europeiska porraktris.

När den numera nedlagda distributören Bestseller för några år sedan återutgav gamla vhs-favoriter på dvd kan det knappast ha varit något särskilt svårt val att ta med samlingen Angelica Bellas bästa skjut. Därigenom fick jag alltså chansen att återuppleva denna min gamla favorit (den ursprungliga inspelningen hade jag förlorat för länge sedan). Det blev ärligt talat inte riktigt det återseende jag hoppats på. Visst, jag tycker fortfarande att Angelica Bella har en fantastisk kropp, men den där sugande blicken förför mig inte på samma sätt nu som då. Tvärtom tycker jag att det nästan är lite avtändande när hon ofta av allt att döma tänder mer på kameran än på de hon har sex med. Jag vill ju se folk som verkligen ger sig hän i sexakten! Dessutom medverkar här ett par andra kvinnor vilka inte borde ha fått göra porr alls med tanke på hur totalt intetsägande de ser ut.

Fast det stora problemet med dvd:n är en scen som inte fanns med när TV1000 sände filmen. En scen som TV1000 hade väldigt goda skäl att plocka bort. I denna agerar nämligen Angelica Bella som om hon vore en liten flicka. Inte för att någon misstar henne för en tolvåring, men helt klart spelas här på pedofila böjelser. Och även om den kanske inte uppmuntrar någon till övergrepp eller ens faller under lagens definition av barnpornografi så hade jag helst sluppit se den. Den är osmaklig helt enkelt.

Allt detta klagande till trots tycker jag fortfarande att särskilt ni som tidigare missat Angelica Bella gott kan försöka få tag i filmen. I sina bästa stunder är det högklassigt. Inte minst finns här en "lesbisk" scen som verkligen fungerar för mig även om jag normalt inte gillar sådant och en lika het scen där Angelica samt ytterligare en tjej (inte en av de intetsägande) har sex med en man i en limo. Kan ni inte hitta den någonstans så finns det till tröst relativt gott om videoklipp på nätet. Nedanstående är en scen som inte är med i Angelica Bellas bästa skjut.

Inga kommentarer: