2012-11-10

Nu är det kondomer som gäller (kanske)

Jag har tidigare skrivit om viljan i Los Angeles att lagstifta om obligatoriska kondomer vid porrfilmsinspelningar, och nu har lagen blivit verklighet. I samband med presidentvalet röstade invånarna i Los Angeles County även om detta, varvid 56% röstade för lagen, trots att stadens ledande tidning Los Angeles Times tog ställning mot den och det finns frågor om huruvida LA County verkligen har rätt att införa den.

Så vad händer härnäst? Det återstår att se. Porrbranschens Free Speech Coalition har klargjort sin intention att överklaga lagen, och lyckas de kommer allt förstås att fortsätta som tidigare. I annat fall finns det delar av Stor-Los Angeles som inte berörs och dit man kanske skulle kunna flytta verksamheten utan allt för mycket besvär. Ytterligare ett alternativ som tycks övervägas är Las Vegas. Vegas har ju redan ett rykte som syndens huvudstad och då den är hårt drabbad av den ekonomiska krisen kan den knappast säga nej till nya skattepengar ifall branschen vill flytta dit. En framtid där man inte längre kan se nyproducerad porr utan att ständigt påminnas om att lössläppt sexualitet i verkligheten har en påtaglig baksida lär i vilket fall vara avlägsen.

Men är då alla i porrbranschen besvikna över beslutet? Nej, åtminstone en aktris är glad över att väljarna röstade som de gjorde, nämligen Aurora Snow (en av mina personliga favoriter). Hon har ibland skrivit i ansedda nättidningen The Daily Beast och för några veckor sedan riskerade hon där sin popularitet i branschen genom att klart ta ställning för lagstiftning. Ingen borde kunna förneka att hon har en poäng, även om det inte nödvändigtvis är en avgörande poäng. 

Inga kommentarer: